luni, 11 februarie 2013

Recenzie #3: "Elita Întunecată 1: Blestemul Focului" de Chloe Neil

Editura: Leda
Pagini: 352
Anul apariţiei: 2012
Format: 13x20 cm
Copertă: cartonată
Titlul original: Dark Elite 1: Firespell

    Şcoală nouă. Prieteni noi. Aceleaşi belele.

    Lily Parker este trimisă de părinţii ei la o şcoală particulară de elită pentru fete: Sfânta Sofia. Însă cel mai greu de suportat la Sfânta Sofia nu sunt cerinţele academice, ci "gaşca fiţoaselor". Dar Lily se împrieteneşte cu Scout, care dispare noapte de noapte în subsolurile şcolii. Când o urmăreşte pe Scout, Lily află că noua ei BFF are puteri magice. În incursiunea sa în subsol, Lily este lovită de maleficul Sebastian cu o vrajă numită blestemul focului, care îi trezeşte lui Lily puterile magice şi o supune încercării de a o salva pe Scout. Chiar dacă nu toţi o primesc cu braţele şdeschise pe Lily de partea Adepţilor (tipii buni), Scout şi Jason - un vârcolac care e evident că e îndrăgostit de Lily şi Lily de el - îi sunt mereu alături şi în cele din urmă, Lily intră în rândul Adepţilor.
    Deci... cartea asta m-a atins la inimă! Mi-a plăcut extrem de mult. Punctul forte al cărţii a fost atmosfera pe care a creat-o autoarea: Sfânta Sofia, cu tot cu împreurimile ei şi mai ales cu catacombele şcolii. Un alt punct forte a fost schimbul sarcastic de replici între personaje.

Citat:
    Am rămas în tăcere pentru o clipă, timp în care Secerătorii ne încercuiseră. Cumva ştiam că va avea dreptate. Şi cu toate că el ar fi trebuit trebuit să ne facă praf pe toţi, ştiam că încerca să ne ajute. Nu ştiam de ce, dar o ştiam la fel de sigur că mă aflam în mijlocul unor oameni pe care voiam să-i protejez. Oamenii pe care trebuia să-i protejez. Oameni pe care voiam să-i protejez!

Nota mea: 4,5 / 5


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu