miercuri, 20 februarie 2013

Recenzie #4: "Jurnalele Vampirilor 1: Trezirea" de L.J.Smith

Editura: Leda
Pagini: 288
Anul apariţiei: 2010
Format: 13x20 cm
Copertă: cartonată
Titlul original: Vampire Diaries 1: The Awaken
    Atenţie: Dragostea poate să ucidă!
  Primul volum al seriei al seriei Jurnalele Vampirilor, Trezirea prezintă povestea Elenei Gilbert, o adolescentă dintr-un orăşel numit Fell's Church.
    Elena este cea mai populară fată din liceul Robert E. Lee. Părinţii ei au murit într-un accident de maşină, iar acest lucru face din Elena o cu totul altă persoană. Întoarsă din vacanţă din Franţa, Elena încearcă să se adapteze noii ei vieţi, ascunzându-şi suferinţa de ochii lumii.
    Stefan Salvatore, un băiat nou şi misterios, îi atrage atenţia Elenei. Dar Stefan este nevoit să stea departe de ea din cauza secretului său întunecat: este vampir (sau vânător al nopţii, cum este denumit în carte). Felul cum o tratează îi stârneşte atenţia Elenei, şi după ce îi află secretul, rămâne alături de el şi va fi de partea lui atunci când toată lumea îl acuză de o crimă pe care nu a comis-o.
    Revenind în oraş, Damon Salvatore, fratele mai mare al lui Stefan, vrea să se răzbune pe fratele său, considerând că acesta este de vină pentru moartea lui Katherine, fata pe care o iubeau amândoi pe vremea când erau oameni obişnuiţi şi care s-a sinucis după ce i-a transformat în vampiri. Lucrurile devin extrem de periculoase atunci când Damon descoperă asemănarea iybitoare dintre Elena şi Katherine şi decide să o facă pe aceasta Regina Întunerciului.
    Pe cine va alege Elena? Pe Stefan, băiatul blând cu ochi veryi în care i se poate citi suferinţa, sau pe Damon, băiatul periculos şi sexy?

    Sec...foarte sec... Propoziţii şi fraze scurte. Povestea este scrisă pe pagini cu litere uriaşe şi abia dacă o poţi asemăna cu unul din acele romane care au vreo 300 de pagini cu scris mărunt. Totuşi, acţiunea şi povestea sunt destul de bune şi vi-o recomand să o citiţi.

Citat:
    Era ca şi cum i putea auzi gândurile, îi putea simţi sentimentele. Plăcerea şi dorinţa îl străbăteau, legîndu-i, apropiindu-i mai mult. Iar Elena mai simţtea şi un izvor de emoţii mai profunde în adâncul lui. El voia să o ţină lângă el, pentru totdeauna, să o protejeze de orice rău. Voia să o apere de orice rău care o ameninţa. Voia să îşi unească viaţa cu a ei.
    Simţi apăsarea tandră a buzelor lui pe gura ei, şi cu greu putea îndura dulceaţa ei. Da, îşi spuse. Senzaţiile o străbăteau asemenea unor valuri pe suprafaţa unui iaz limpede şi nemişcat. Se îneca în ele, în bucuria pe care o simţea în Stefan şi în delicioasa reacţie care se năştea în ea. Dragostea lui Stefan o scăldă, strălucea în ea, aprinzând fiecare colşiţor întunecat din adâncul sufletului ei la fel ca un soare. Tremura încet, de dragoste, de dor.
Nota mea: 2,5 / 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu