vineri, 5 aprilie 2013

Recenzie #12: "Academia Vampirilor 2: Iniţierea" de Richelle Mead

Editura: Leda
Anul apariţiei: 2010
Număr de pagini: 384
Format: 13 x 20 cm
Copertă: cartonată
Titlul original: Vampire Academy 2: Frostbite
    Cartea este disponibilă şi în ediţie de buzunar.

    DRAGOSTEA ŞI LOIALITATEA SUNT MAI PUTERNICE DECÂT LEGĂTURILE DE SÂNGE.

    Iniţierea, cel de-al doilea volum al seriei Academia Vampirilor, scrisă de Richelle Mead, prezintă aventrile lui Rose şi a prietenilor ei în încercarea de a elimina un grup de strigoi în Spokane, Washington. Din păcate, Lissa este cam absentă în acest volum, dar cel care îşi face o intrare fabuloasă în viaţa lui Rose este chiar nepotul Tatianei, regina vampirilor, petrecăreţul şi iubitorul de alcool şi tutun, însuşi Maiestatea Sa, Adrian Ivashkov. 
    Rose este dusă de către Dimitri la un gardian celebru, ca acesta să-i testeze progresele, dar strigoii îi omoară pe el şi pe moroii protejaţi de acesta înainte ca cei doi să ajungă. Astfel, la Academie se produce un mare tam-tam pe tema câmpurilor de forţă, iar toţi elevii şi profesorii moroi sunt trimişi într-o vacanţă la schi obligatorie, la un hotel luxos, împreună cu familiile lor.
     De când Lissa îşi petrece aproape tot timpul cu Christian (după cum am mai spus, e cam absentă în acest volum), iar Dimitri nu o mai bagă în seamă, Rose începe să se simtă singură şi se decide să-i acorde o şansă lui Mason. Ei, acum apare şi Adrian, care îi face lui Rose avansuri şi încearcă să petreacă cât mai mult timp cu ea. Tot cam acum apare şi Natasha Ozera (Tasha), mătuşa lui Christian, care îi cere lui Dimitri să fie gardianul ei, spre tristeţea lui Rose. Tot spre tristeţea lui Rose apare şi mama ei, pe care Rose o urăşte din cauză că mai tot timpul se dedică slujbei de gardian.
    Dimitri îi spune lui Rose unde se află cartierul general al strigoilor care atacă familiile regale, iar aceasta, într-un moment de gelozie, îi spune lhi Mason. Mason, care ia în serios treaba de gardian încă de la această vârstă, se decide să pornească împreună cu Eddie şi Mia (a cărei mamă a fost ucisă într-un atac precedent) spre Spokane ca să ucidă strigoii. Aflând despre aventura lor nesăbuită, Rose şi Christian se duc după ei în speranţa de a nu fi ucişi de sgrigoi.
      Întrebarea rămâne dacă vor reuşi aceştia să scape cu viaţă... Şi dacă vor reuşi ce pedepse vor primi din partea Academiei?

Nota mea: 4,5 / 5 
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu