miercuri, 20 martie 2013

Recenzie #9: "Forţele răului absolut 1: Invocarea" de Kelley Armstrong


Editura: Leda
Apariţie: 2010
Număr de pagini: 448
Format: 13x20 cm
Copertă: supracartonată   
Titlul original: Darkest powers 1: The Awakening 


    Chloe Saunders este o fată normală, căreia îi plac filmele şi adoră să scrie scenarii. Nimeni nu o place, dar nimeni nu o urăşte, tipic adolescentin. Dar, într-o zi, la şcoală, vede fantoma unui paznic, care o sperie de moarte. Când mătuşa ei, Lauren şi tatăl ei află că aceasta vede spirite, decid că cel mai bine ar fi să o trimită la Sanatoriul Lyle, un loc pentre adolescenţi cu probleme psihice. 
    Dr. Gill, psihologul,  îi spune că e schizofrenica, dar o parte din Chloe spune că nu este doar atât. Aceasta cercetează şi află că defapt este o necromantă, adică o fată care vede fantome, le poate controla, invoca, şi  întoarce în corpul lor. Dar mai afla ceva: Sanatoriul Lyle nu este ceea ce pare şi ascunde nişte lucruri întunecate. 
    Derek, Simon, Tori, Liz, Rae sunt şi ei internaţi în sanatoriul Lyle, dar când Chloe descoperă că şi ei au puteri supranaturale: vârcolaci, şamani, etc., viaţa ei se schimbă mai mult decât se aştepta...

    My reaction: not bad! A fost o carte destul de bună şi o lectură "suculentă". Peripeţiile lui Chloe sunt extrem de interesante şi de bine povestite încă de când aceasta e în Sanatoriul Lyle, şi sincer, nu m-am aşteptat la asta.

Nota mea: 4,5 / 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu