vineri, 12 aprilie 2013

Recenzie #14: "Academia Vampirilor 4: Jurământ de sânge" de Richelle Mead

Editura: Leda
Anul apariţiei: 2010
Număr de pagini: 544
Format: 13 x 20 cm
Copertă: cartonată
Titlul original: Vampire Academy 4: Blood Promise
    Volumul este disponibil şi în ediţie de buzunar, fiind împărţit în două cărţi.

     DRAGOSTEA ŞI LOIALITATEA SUNT MAI PUTERNICE DECÂT LEGĂTURILE DE SÂNGE.

    Jurământ de sânge, cel de-al patrulea volum al seriei Academia Vampirilor de Richelle Mead, relatează aventurile lui Rose în speranţa de a-l găsi şi ucide pe strigoiul Dimitri.
    Cu această dorinţă în suflet, Rose părăseşte Academia Sf. Vladimir şi pleacă pe urmele lui Dimitri în Rusia. Ajunsă acolo, ea începe să caute dhampiri şi moroi care i-ar putea spune unde se află un oraş de dhampiri şi astfel, să poată găsi şi oraşul natal al lui Dimitri din Siberia.
    În Rusia, Rose o întâlneşte pe Sydneyu, o alchimistă care se oferă să o ducă până în oraşul respectiv. Pe drum, lui Rose i se face rău, iar Sydney îşi sună şeful, care le duce la o familie cu cunoştinţe medicale, familie care Rose descoperă că este a lui Dimitri.
    Eva Belikov, bunica lui Dimitri, o duce pe Rose în oraş, pentru a face cunoştinţă cu Mark şi Oksana, un cuplu dhampir-moroi, atinşi de umbră.
    Va reuşi oare Rose să îl găsească pe Dimitri? Dar atunci când îl va găsi, va reuşi să îl ucidă, sau mai bine spus, va avea curajul necesar să o facă?

    Volumul a fost destul de plictisitor - o banală punte de legătură între volumele trei şi cinci. Ceea ce este interesant este doar finalul, care aduce şi el o mulţime de surprize; iar personajele noi introduse au reuşit să dea cât de cât puţină culoare volumului.

Nota mea: 3 / 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu