vineri, 24 mai 2013

Recezie #19 :"Cronicile Wardstone 1: Ucenicul Vraciului" de Joseph Delaney

Editura: Corint junior
Anul apariţiei: 2005
Număr de pagini: 320
Format: 12 x 16.5 cm
Copertă: supracartonată
Titlul original: The Spooker's Apprentice


    În Ucenicul Vraciului, cartea care deschide seria Cronicile Wardstone apare o noţiune mai puţin cunoscută, chiar şi de celor care le plac genul fantasy, şi anume cea de "vraci". 
    Ei bine, cărţile cu vraci nu sunt prea populare, şi chiar dacă sunt persoane care au auzit de acest cuvânt, tind să se gândească la hocud-pocus şi slte d-alea. În cărţile lui Joseph Delaney, "vraci" înseamnă al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu; un om care are darul de a vedea lucruri pe care oamenii obişnuiţi nu le văd, ceea ce înseamnă că primeşte sarcina de a-i apăra de vrăjitoare, duhuri şi demoni.
    Când împlineşte 13 ani, Tomas Ward, un al şaptelea fiu al unui al şaptelea fiu, este dat ucenic la vraciul comitatului. În timpul primului său an de ucenicie, Tomas se împrieteneşte cu tânăra Alice, nepoata Osoasei Lizzy, o vrăjitoare rea, care intenţionează să o elibereze pe Mama Malkin. Deşi vraciul îl obligă să renunţe la prietenia cu fata, Tomas nu îl ascultă, lucru care duce la o mulţime de probleme.
    Cu un debut promiţător, Cronicile Wardstone promit să se apropie cât de cât de lumea fermecată a lui Harry Potter. Chiar dacă povestea este una splendidă şi modul de a scrie a autorului mi s-a părut destul de bun, îi scad din notă pentru cantitatea mică de pagini şi formatul mic.

Nota mea: 4.5 / 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu