duminică, 23 iunie 2013

Recenzie #23: "Cântecele serafimului" (vol. 1 şi 2) de Anne Rice

Editura: Leda
Pagini: 352
Format: 13 x 20 cm
Anul apariţiei: 2011
Copertă: supra-cartonată
Titlul original: Songs of the Seraphims 1: Angel Time


Editura: Leda
Pagini: 256
Format: 13 x 20 cm
Anul apariţiei: 2011
Copertă: supra-cartonată
Titlul original: Songs of the Seraphims 2: Of Love and Evil

 


    Anne Rice, cunoscută pentru seria de succes Cronicile Vampirilor (publicată şi la noi, la editura Rao) este autoare şi a unor romane cu tentă religioasă, pline de morale, unde se încadrează şi seria Cântecele Serafimului.
    Binele şi Răul, prezentate în antiteză, reprezintă două jumătăţi ale sufletului fiecărui om, dovada fiind chiar protagonistul seriei - Toby O'Dare, asasin plătit, care pentru a primi iertare dumnezeiască pentru crimele sale, este recrutat de serafimul Malchiah pt a salva oameni (evrei de religie) din diferite perioade istorice.
    Astfel, ne este prezentată o lume profund spiritualizată. Îngerilor, prezentaţi din perspectivă subiectivă, le este dezvluită frumuseţea fizică. Lui Toby O'Dare, care are ca hobby muzica, îi este treptat iertată vina, iar visul lui de a deveni un călugăr dominican este îndeplinit pentru o scurtă perioadă în primul volum, când se întoarce în timp, în Anglia medievală.
    În al doilea volum, Malchiah îl trimite pe Toby la Roma, în perioada Renaşterii, unde trebuie să ajute un medic evreu şi pe patonul creştin al acestuia. Tot în al doilea volum sunt introduse şi personaje noi, atât din lumea muritorilor (prima dragoste a lui Toby, Liona şi fiul celor doi, micuţul Toby), dar şi două personaje fantastice (Shmarya, îngerul păzitor al lui Toby şi Ankanok, un deomn care vrea să îl facă pe Toby să se lepede de credinţa lui)

Nota mea: vol. 1: 5 / 5
                  vol. 2: 4,5 / 5
                  __________
                 media: 4,75 / 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu