vineri, 28 iunie 2013

Recenzie #24: "Frenezia" de Francesca Lia Block

Editura: CorinTeens
Pagini: 224
Format: 13 x 20 cm
Anul apariţiei: 2011
Copertă: cartonată
Titlul original: The Frenzy

<<Dragostea e ca un vârcolac, influenţată de lună şi de teroare, şi întotdeauna pe cale să se schimbe.>>

    Deşi aparţine genului fantastic, fantezia serveşte doar ca cadru de desfăşurare a acţiunii. Cartea tratează nişte probleme omeneşti destul de normale. Cei trei prieteni încearcă să se integreze în societate, în ciuda răutăţii celor din jur. Olivia (Liv) este vârcolac (chiar dacă nu ştie la început acest lucru), arată diferit, iar părul îi creşte foarte repede, lucru care de ceilalţi oameni este văzut ca pilozitate excesivă. Corey este negru, iar ceilalţi îl tratează cu ignoranţă din cauza timidităţii şi culorii pielii sale. Lui Pace, un tip atletic, îi este frică s se afle că este homosexual, de frica a ceea ce vor spune cei din oraşul în care locuieşte.
    Episodul cu Michael, fantoma văzută de Pace, lasă un gol imens în carte. Din momentul când Pace pomeneşte că l-a văzut pe Michael prima dată şi până în momentul în care Pace se sinucide, lipsesc foarte multe amănunte, lucrul pentru care acesta s-a sinucis rămânând neştiut.
    Finalul e plin de tristeţe şi regrete şi lasă o amprentă adâncă în inimile cititorilor, cei doi îndrăgostiţi plecând departe de orăşelul în care nu puteau trăi fără a fi criticaţi.
    Prin această carte, autoarea ne transmite că dacă nu avem grijă şi neglijăm anumite lucruri, le putem pierde pentru totdeauna şi nu mai avem nici o şansă să dăm timpul înapoi şi să schimbăm ceva.

Nota mea: 4 / 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu