luni, 1 iulie 2013

Recenzie #25: "Georgina Kincaid 1: Tristeţi de sucub" de Richelle Mead


Editura: Leda

Pagini: 416
Format: 13 x 20 cm
Anul apariţiei: 2010
Copertă: cartonată
Titlul original: Georgina Kincaid 1: Succubuss Blues

<<O combinaţie explozivă între Buffy şi Totul despre sex.>>

    Richelle Mead, autoarea celebrului bestseller Academia Vampirilor a ignorat tiparele normale după care se scriu romanele gen paranormal urban romance şi a dat naştere unei noi serii mai captivante, mai hilare, mai sexy decât A.V. Georgina Kincaid este o serie destinată celor peste 16 ani din cauza scenelor erotice care au făcut seria să fie diferită de altele.
     Pe de o parte mi-a plăcut povestea - plasată în Seattle; iar pe de altă parte, personajele m-au fermecat: au fost foarte fresh şi originale. Georgina Kincaid, sucubul responsabil cu oraşul Seattle, şi care este şi personajul principal al seriei; se află doar după un volum al aventurilor sale pe lista mea de personaje feminine preferate, alături de Tris Prior (seria Divergent de Veronica Roth), Claire Danvers (seria Vampirii din Morganville de Rachel Caine) şi de Clary Fray (seria Instrumente mortale de Cassandra Clare). Chiar dacă nu e perfectă, Georgina e un personaj surprinzător şi am admirat faptul că are în spate o istorie minunată (şi vastă), chiar dinainte de a-l întâlni pe Seth Morgenstern. Personajele secundare dau şi ele viaţă poveştii şi fiecare din acestea îşi găseşte foarte bine locul în peisaj.
    În legătură cu "marea revelaţie"... a fost uşor de ghicit, încă de la început, cine era vinovatul, dar felul se a scrie al autoarei şi personajele tres chic au compensat acest lucru.

Nota mea: 5 / 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu