vineri, 26 iulie 2013

Recenzie #28: "Turnul Întunecat 2: Alegerea celor trei" de Stephen King

    Editura: Nemira
Pagini: 448
Format: 16.5 x 24 cm
Anul apariţiei: 2009
Coperta: cartonată
Titlul original: The Dark Tower 1: The Drawing of the three


    Întâmplările din acest al doilea volumal seriei de şapte, scrisă de Stephen King, încep la doar câteva ore de la discuţia lui roland cu Omul în negru, făcând în aşa fel încât legătura dintre primele două volume să fie una de complementaritate. Când Roland se trezeşte, Omul în negru e cenuşă, rămânând doar scheletul său. Astfel, Roland crede că a fost adormit foarte mult timp, iar Omul în negru ne arată încă o dată şiretenia de care este capabil.
    Alegerea celor trei continuă aventurile lui Roland Deschain, ultimul pistolar, în căutarea Turnului Întunecat. Următorul pas pe care Roland îl are de făcut este acela de a recruta oameni din dimensiunea noastră, mai exact din oraşul New York, în diferite timpuri, pentru a forma un "ka-tet", oameni uniţi de acelaşi destin.
    Primul membru al "ka-tet"-ului lui Roland este Eddie Dean, un traficant de droguri care încearcă să-şi salveze fratele, iar Roland îi oferă ajutorul său. Eddie este un tip hilar, şi după cum spune şi Roland, "cel care e în stare să lupte gol puşcă, e un foarte bun pistolar".
    Al doilea membru este Odetta Holmes, o tânără de culoare, a cărei picioare au fost amputate mai demult de un metrou. Odetta, femeia calmă, este schizofrenică, şi are o a doua personalitate: femeia haină şi rea, Detta Walker. Totuşi, mulţumită pistolarului, cele două personalităţi ale sale se uncesc şi formează o a treia: Susanah Dean.
    Roland alege să nu îl recruteze pe cel din spatele celei de-a treia uşi suspendate spre dimensiunea noastră, care apare pe plajă. Jack Mort e un personaj negativ, care a provocat multă suferinţă, şi îl ucide după ce îşi dă seama că acesta e cel care a provocat accidentul lui Susannah. Astfel, Roland lasă un loc liber unui alt membru.
    Epopeea lui Roland în căutarea Turnului Întunecat este departe de a se fi terminat.

Nota mea: 5/5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu