vineri, 27 decembrie 2013

Recenzie #41: "Dispozitive infernale 1: Îngerul mecanic" de Cassandra Clare


Editura: Leda
Anul apariţiei: 2011
Număr de pagini: 400
Format: 15 x 23 cm
Copertă: supra-hardcover

Titlul original: Infernal Devices 1: Clockwork Angel

    Cassandra Clare  este o artistă adevărată, un da Vinci în domeniul cuvintelor. Seria Instrumente mortale e de ceva timp preferata mea; nu mă aşteptam însă să îmi placă aproape tot atât de mult şi aventurile Tessei Gray.
    Fantastica Cassandra Clare ne poartă în Londra victoriană, din a doua jumătate a secolului XIX; în acea versiune a Londrei care e populată şi de creaturi fantastice, ţinute sub control de vânătorii de umbre - nefilimii. Cassandra Clare reuşeşte să învie o epocă de mult apusă, pe care o foloseşte ca scenă pentru piesa pe care o regizează.
    Autoarea conturează cu succes o nouă protagonistă, de data aceasta o metamorfă, o magiciană - Tessa Grey, pe care o pune în vârful triunghiului amoros din această serie. Fără să îşi dea seama, atât William Herondale, cât şi James Carstairs încearcă să o vrăjească pe Tessa. Will are întocmai caracteristicile unui Herondale - rebel, caristmatic şi încăpăţânat, la fel ca amicul nostru Jace, din Instrumente mortale.
    Cassandra Clare a deschis cartea cu un poem - Cântecul fluviului Tamisa, scris de Elka Cloke, care mie mi-a plăcut foarte mult. Site-ul autoarei poemului îl găsiţi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu